luni, 19 aprilie 2010

Stralucirea culorii

Stralucirea reprezinta proprietatea unui corp colorat de a transmite sau reflecta lumina incidenta Culoarea este formată din radiaţii luminoase pe diferite lungimi de undă. Posibilităţile de mixare ale acestor lungimi de undă sunt foarte mari : în modul RGB se pot obţine 16,7 milioane de culori doar prin amestecarea a câte 256 de tonuri de roşu, verde şi albastru. Ochiul uman poate diferenţia aproximativ 200 de nuanţe cromatice. Atunci când intensitatea unei anumite nuanţe de culoare se schimbă, acest lucru oferă aproximativ 500 de nuanţe in plus pentru fiecare dintre culori.dacă se schimbă proporţia de alb într-o anumită culoare, se vor obţine aproximativ 20 de culori în plus pentru fiecare nuanţă. În acest mod se ajunge la concluzia că ochiul uman distinge aproximativ 20 de milioane culori.Temperatura de culoare se măsoară în grade Kelvin (prescurata K), iar valorile acesteia pot fi ajustate numeric în meniul aparatului foto. O culoare are întotdeauna trei propietăţi: nuanţa, saturaţie şi strălucire.În cazul contrastului, există diferenţe mari între cel puţin două dintre acestea: una dintre ele este dominantă. Pentru a fi sugerat contrastul într-o fotografie, în fotografie ar trebui să fie prezente cel puţin trei culori. Cele mai puternice dintre acestea sunt roşu, galben şi albastru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu